top of page
Microneedling
Peelings
Vaatlaser
Mesotherapie
Coagulatie
LED behandeling
Cryotherapie
HIFU High Intensity Focussed Ultrasound
Vaatafwijkingen

Gratis huidtherapie consult

Is dit u eerste huidtherapie behandeling bij ons en wilt u meer weten over de mogelijkheden en de kosten, maak een afspraak voor een vrijblijvend en gratis consult. 

 

DEFINITIEVE LASERONTHARING

Definitieve laserontharing is de oplossing voor overmatige en ongewenste haargroei. Overmatige haargroei kan storend zijn, met name op plekken waar de haartjes goed zichtbaar zijn zoals het gezicht, armen en benen. Laserontharing werkt snel,  effectief en veilig. Met een aantal behandelingen bent u haarvrij op een verantwoorde en pijnloze manier.

Door definitief laserontharen :

- Gladde en egalere huid

- Geen ingegroeide haartjes

- Geen ontstekingen

- Geen scheerirritaties

ACNE THERAPIE

Wat is acne?

Acne is de medische term voor jeugdpuistjes maar acne komt niet alleen bij jongeren voor. Sommige mensen houden er hun leven lang last van.

Acne wordt veroorzaakt door een ontsteking van talgklieren in de huid, onder anderen door toename van talgproductie, aanwezigheid van bacteriën of invloed van hormonen.

Acne is vaak gelokaliseerd op het gezicht, de borst, rug en schouders. Doorgaans gaat acne gepaard met mee-eters (comedonen), rode bultjes (papels), puistjes (pustels) en onderhuidse ontstekingen (noduli en cysten). Wanneer de acne niet meer actief aanwezig is, blijven vaak zichtbaar littekens, en pigmentvlekken over. Deze zijn goed te behandelen.

 

Behandeling

De huidtherapeute kan zowel acne als acnelittekens behandelen. Voor iedere huid is er een behandeling op maat nodig. De huid wordt grondig gereinigd en schoongemaakt met medische acneproducten, die hun effectieve werking in onderzoek hebben bewezen. Het is belangrijk dat comedonen, pustels, papels op een steriele manier worden verwijderd. De behandeling wordt vaak gecombineerd met chemische peelings. De acne behandeling werkt op celniveau en daarom zult u snel resultaat ziet. Naast de behandeling krijgt u advies hoe u thuis het beste zelf kunt verzorgen om acne te voorkomen.

Een acne behandeling duurt ongeveer 30 tot 45 minuten. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek met uw huidtherapeute wordt een behandelplan opgesteld en gekeken hoeveel behandelingen uw huid nodig heeft.

De acne behandelingen worden vaak vergoed, informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar.

PIGMENTVLEKKEN / HYPERPIGMENTATIE

Wat zijn pigmentvlekken?

Bij pigmentvlekken of hyperpigmentatie is de aangedane huid donkerder verkleurd dan de rest van de huid. Dit geeft een bruine, grijze of soms zwarte verkleuring van de huid op het gezicht of op het lichaam. Een toename van pigment in de huid is de oorzaak voor hyperpigmentatie.

De meeste voorkomend pigmentstoornissen/pigmentvlekken zijn:

• Zwangerschapsmasker (Melasma), veroorzaakt door bijvoorbeeld pilgebruik

• Ouderdomsvlekken (Lentigo Solaris), veroorzaakt door de zon en leeftijd

• Post inflammatoire hyperpigmentatie (PIH), na een ontsteking van de huid

Pigmentvlekken worden veroorzaakt door allerlei factoren, bijvoorbeeld zon, leeftijd, doorbloedingsstoornissen of medicijngebruik. Ook kunnen ze ontstaan door hormonen, bijvoorbeeld bij pilgebruik of zwangerschap; deze zijn vaak wat lastiger te behandelen.

 

Behandeling

Peelings

Er zijn diverse mogelijkheden betreffende de keuze van de peeling en de verschillende sterktes. Er wordt gewerkt met glycolzuur, salicylzuur, Retinol, lactaatzuur en Tricloorazijnzuur (TCA). Soms worden peelings gecombineerd gebruikt, dit hangt af van de conditie van de huid en het doel van de behandeling. Peelings zijn effectief tegen oppervlakkig en diep pigment en kunnen al na de eerste behandeling de huid verbeteren. Daarnaast onderdrukken ze het ontstaan van nieuwe pigment. De behandeling door de huidtherapeute wordt ondersteund met het gebruik van de juiste producten thuis. Gemiddeld zijn er 3 tot 8 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

 

Microneedling

Microneedling is een microchirurgische behandeling die duizenden kleine kanaaltjes maakt in de huid, waardoor de aanmaak van collageen en elastine wordt geactiveerd. Dit resulteert in werking op de oppervlakkige en diepe pigmentcellen. De behandeling door de huidtherapeute wordt ondersteund met het gebruik van de juiste producten thuis. Gemiddeld zijn er 3 tot 6 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

 

Coagulatie

De pigmentvlekken worden oppervlakkig verbrand, er ontstaat een korstje, die vervolgens eraf valt. Gemiddeld aantal behandelingen: 1 tot 3.

 

Cryotherapie

Bij cryotherapie worden kleine hyperpigmentatie aan het huidoppervlak bevroren. De huidtherapeut gebruikt vloeibare stikstof om de oneffenheid te laten "verdampen" waarna het wondje snel geneest. Het is veilig en pijnloos. Er zal gemiddeld 5-9 dagen na de behandeling een klein korstje ontstaan, dat er daarna vanzelf afvalt. De behandelde huid is gevoelig voor zonlicht, bescherm het daarom goed met een hoge beschermingsfactor SPF 50 tegen de zon.

GOEDAARDIGE AFWIJKINGEN

Een fibroom is de medische term voor steelwratjes; dit zijn goedaardige gezwelletjes op de huid. Ze zijn vaak klein maar kunnen ook een centimeter groot zijn. Ze zijn ze huidkleurig of donkerbruin en zelfs zwart.  Ze kunnen ook wratachtig uitzien met een ruw oppervlak. 

 

Cryotherapie

Dit is een veilige en pijnloze manier om de fibromen en wratjes te verwijderen. De cryotherapie bevriest het weefsel en door de precieze werking wordt het gezonde omliggende weefsel niet aangetast.  Er zal gemiddeld 5-9 dagen na de behandeling een klein korstje ontstaan, dat er daarna vanzelf afvalt. De behandelde huid is gevoelig voor zonlicht, bescherm het daarom goed met een hoge beschermingsfactor SPF 50 tegen de zon, ook in de wintermaanden.

 

Elektrocauterisatie

Dit is een techniek om goedaardige huidafwijkingen te verwijderen. Het principe berust op het wegbranden van weefsel en het dichtschroeien van de haarvaten door hoge temperatuur. Dit kan je ruiken tijdens de behandeling. Door de hoge temperatuur treedt er weefselbeschadiging op, waardoor de afwijkende huid afsterft en zwart verkleurd. Er zal een korst ontstaan, die na 5-9 dagen van de huid afvalt. Het weefsel wordt vervangen door nieuw gezonde huid, zonder littekenvorming.

HUIDVEROUDERING

Naarmate je ouder wordt, verandert de huid. In de opperhuid neemt de celdeling af en de huid wordt dunner. De aanmaak van collageen, elastine en onderhuids vetweefsel neemt af. De huid wordt slapper , droger en kwetsbaar. Er kunnen onregelmatigheden en kleurveranderingen ontstaan.

Huidveroudering is een heel normaal proces en is onvermijdelijk. UV licht en levensstijl kunnen dit proces versnellen.

 

Microneedling

Microneedling is een microchirurgische behandeling die duizenden kleine kanaaltjes maakt in de huid met een speciale naald. Hierdoor wordt de aanmaak van collageen en elastine geactiveerd. Dit resulteert in een gladdere en gezondere huid en afname van littekens en andere huiddefecten.

 

Chemische peeling

De peelings bestaan uit een combinatie van ingrediënten en zuren. Met behulp van een chemische peeling worden de dode, oppervlakkige huidcellen verwijderd, de huidstructuur wordt egaler en de celvernieuwing wordt gestimuleerd. Daarnaast kan de talgproductie geremd worden en oppervlakkige pigmentatievlekken minder zichtbaar worden. De keuze van peeling is afhankelijk van de indicatie, huidtype en huidconditie.

Professionele peelings zijn niet te vergelijken met thuispeelings of scrubs. Ze werken intensiever en pakken huidproblemen effectiever aan.

DEFINITIEVE LASERONTHARING
Anchor 1
Anchor 2
Anchor 3
Anchor 4
bottom of page