"Een jongere en frissere blik, zonder dat anderen weten waardoor"

dr E Dowlathahi Dermatoloog 17-06-27-591

Dr. Emmilia Dowlatshahi heeft geneeskunde aan de gerenommeerde Albert Ludwigs Universiteit in Freiburg Duitsland gestudeerd. Zij heeft van 2012-2017 de opleiding tot dermatoloog in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gevolgd. In 2014 promoveerde zij aan de Erasmus Universiteit op epidemiologisch onderzoek naar de comorbiditeiten van psoriasis. Zij onderzocht de relatie tussen psoriasis en depressie en hart- en vaatziekten.

 

Zij heeft passie voor haar vak en oefent de dermatologie in de volle breedte uit. De cosmetische dermatologie is een van haar aandachtsgebieden, en ze is een van de eerste dermatologen die hiervoor is opgeleid bij Erasmus MC Aesthetics Rotterdam door Dr. Peter Velthuis, de vooraanstaande cosmetisch dermatoloog van Nederland en oprichter van de Velthuis klinieken.

 

Als dermatoloog heeft Dr. Emmilia een holistische benadering van de huid. Tijdens de gezichtsanalyse geeft ze uitgebreid cosmetisch en medisch advies en haar doel is het behalen van een natuurlijk resultaat met botulinetoxine en hyaluronzuur fillers. Het consult kan gehouden worden uiteraard in het Nederlands, maar ook in het Engels, Frans, Duits of Perzisch.


Haar overige aandachtsgebieden binnen de dermatologie zijn de inflammatoire huidaandoeningen (o.a. psoriasis), de dermato-oncologie (huidkanker) en Mohs' micrografische chirurgie en de flebologie (spataders). Zij is werkzaam als dermatoloog in het OLVG Amsterdam en als Mohs chirurg bij Bergmanclinics Hilversum.